GGI Veilig

Door als gemeenten samen te werken op het gebied van digitale weerbaarheid wordt het gemakkelijker om stapsgewijs de eigen digitale weerbaarheid te verhogen. Met de Gemeentelijke Gemeenschappelijke Infrastructuur (GGI) beoogt VNG Realisatie een veilige, samenhangende digitale infrastructuur te creƫren waardoor samenwerken tussen gemeenten en andere overheden beter, veiliger en gemakkelijker wordt. Een van de onderdelen van GGI is GGI-Veilig.

GGI-Veilig ondersteunt de gemeente bij het verhogen van de digitale weerbaarheid en het veiliger maken van de ICT-infrastructuur. Via GGI-Veilig kunnen gemeenten actieve netwerk monitoring afnemen voor het bewaken van dataverkeer op het eigen bedrijfsnetwerk. Deze actieve netwerk monitoring wordt ook ingezet voor GGI-Netwerk.

De IBD adviseert in dit traject over de informatiebeveiligingsaspecten en neemt tevens deel in de GGI-Veilig expertgroep. De bijdrage van de IBD aan dit project helpt GGI-Veilig om naar een passende dienstverlening aan gemeenten toe te werken.

Het GGI-Veilig project voert in 2018 een aanbesteding uit, om een passende dienstverlening uit te vragen, verdeeld over 3 percelen. Voor meer inhoudelijke details over GGI-Veilig, kunt u terecht op de website van GGI-Veilig.

 

Gerelateerd