Bewustwording

Een bewuste medewerker is een belangrijk fundament voor informatiebeveiliging. Gemeenten doen veel aan bewustwording van medewerkers en delen hun goede voorbeelden op de IBD-community.

Overzicht bewustwordingscampagnes

De IBD heeft een (niet uitputtend) overzicht gemaakt van bewustwordingscampagnes van gemeenten, gericht op gemeenten en gericht op inwoners en bedrijven. Het overzicht bevat campagnes met een niet-commercieel karakter. Klik hier voor de pagina met het overzicht van bewustwordingscampagnes.

Crisisgame

Om te zorgen dat uw gemeente adequaat reageert tijdens een incident, kunt u een crisisgame doen. In dit spel oefent u als gemeente met de dynamiek en besluitvorming tijdens een incident. U kunt, na een korte trainerscursus, deze game inzetten binnen de eigen gemeente om de bewustwording te verhogen en een gesprek te houden over crisismanagement binnen de eigen gemeente.

Bordspel ‘spion op je pad’

In het spel ‘spion op je pad’ oefent u met dilemma’s over informatiebeveiliging en privacy. De deelnemers maken samen steeds de afweging tussen beveiliging, snelheid en kwaliteit. De deelnemers werken dus met elkaar en niet tegen elkaar. Een spelleider begeleidt de deelnemers. Als gemeente kunt u dit spel gebruiken om medewerkers, management en bestuur meer bewust te maken van informatiebeveiliging.

Bewustwordingscampagne

Om het bewustzijn van informatiebeveiliging te verhogen binnen uw gemeente, kunt u gebruikmaken van de campagne ‘Safe & Sound’. Op onze website vindt u een overzicht van meerdere bewustwordingscampagnes van en voor gemeenten.

Speel de IBD Crisisgame en volg de Train de trainer sessie op dinsdag 8 januari a.s. locatie VNG

Speel de IBD Crisisgame en volg de Train de trainer sessie op dinsdag 8 januari a.s. locatie VNG

Op dinsdag 8 januari organiseert de IBD op locatie VNG (Nassaulaan 12 te Den Haag) een IBD Crisisgame van 9:30-11:30 uur en aansluitend een Train de trainer sessie van 12:00-13:00 uur. Om deel te nemen aan deze game/train de trainersessie stuurt u een mail naar bijeenkomsten@IBDgemeenten.nl o.v.v. deelname IBD Crisisgame 8 januari 2019 locatie VNG.

Lees hier meer over de game

Gerelateerd