Workshop Crisiscommunicatie & Informatiebeveiliging voor gemeenten

Op 13 oktober organiseert de IBD een workshop voor gemeenten over crisiscommunicatie op het thema informatiebeveiliging. De workshop is bedoeld voor gemeentelijke woordvoerders en gemeentelijke informatiebeveiligingsfunctionarissen.

Communicatie rond incidenten

Tijdens de workshop zal de woordvoerder van de IBD aan de hand van enkele recente voorvallen die het nieuws haalden een presentatie verzorgen over de interne en externe communicatie rond incidenten. De deelnemers krijgen inzicht in de opbouw van de communicatie en achtereenvolgens worden de doelstellingen, de doelgroepen, de boodschap en de bijbehorende middelen behandeld. De workshop is interessant voor woordvoerders / communicatieadviseurs van gemeenten die meer willen weten van crisiscommunicatie in het digitale domein. Deelnemende CISO’s leren tijdens de workshop hoe ze de gemeentelijke woordvoerders kunnen adviseren tijdens een informatiebeveiligingsincident.

Deelname

Deelname is kosteloos maar inschrijving vooraf is verplicht. Er is ruimte voor maximaal 24 deelnemers. Gemeentelijke woordvoerders, communicatieadviseurs en ICT- / IV-/ informatiebeveiligingsfunctionarissen kunnen zich aanmelden via het aanmeldingsformulier.

Locatie & tijd

13 oktober van 10:00 tot 12:00 uur
Nassaulaan 12
2514 JS Den Haag (routebeschrijving)

Alert Online

De workshop crisiscommunicatie van de IBD vindt plaats in het kader van Alert Online. Alert Online vraagt twee weken per jaar aandacht voor cybersecurity om Nederland bewuster en veiliger online te laten zijn. Thema van de campagne dit jaar is Cyber Skills. De campagne vindt plaats van 3 tot en met 14 oktober 2016.