Webinar: Pragmatische aanpak BIO

In het najaar van 2019 organiseerde de IBD verschillende regiobijeenkomsten in het land. Eén van de workshops die tijdens deze regiobijeenkomsten werd gegeven was de ‘BIO voor kleine gemeenten’. Hierin werd een praktische aanpak voor implementatie van de BIO gepresenteerd.

We bieden deze workshop nu ook aan als webinar, met de aangepaste titel “Pragmatische aanpak BIO”. Deze aanpak is ook zeker toepasbaar in grote(re) gemeenten. Daarbij wordt ook de relatie gelegd met het risicoregister en de risicoacceptatieovereenkomst (RAO).

Het webinar is op donderdag 23 januari 2020 van 10:00 tot 11:00 uur en is bedoeld voor iedereen binnen de gemeente die te maken heeft met de BIO en informatiebeveiliging in het algemeen. Dit kan de CISO zijn, de ENSIA coördinator of misschien wel iemand anders binnen de gemeenteorganisatie.

U volgt het webinar online vanaf uw eigen werkplek. De getoonde presentatie wordt toegelicht door een inhoudelijk expert. Tijdens het webinar kunt u via de chatfunctie uw vragen stellen.

De implementatie van de BIO vraagt meer dan bij de BIG het geval was, om een risicogerichte benadering van informatiebeveiliging. Hierin speelt het vaststellen van het basisbeveiligingsniveau (BBN) van processen door het lijnmanagement een grote rol. Bij veel gemeenten vereist de implementatie van de BIO een pragmatische aanpak, die tijdens dit webinar wordt toegelicht. Maar ook bij grotere gemeenten kan deze aanpak helpen bij de implementatie van de BIO. Waar te beginnen? Hoe pak ik door? Wat te doen met BBN? En hoe kan ik met beperkte capaciteit toch maximaal inzetten op het verhogen van de digitale weerbaarheid van de gemeente?

Het webinar wordt gegeven door Ger Lütter en Kees Hintzbergen. Zij zullen u verder helpen met pragmatische tips om de BIO binnen de gemeente te implementeren.

De gebruikte software is van webinargeek.com. Dit werkt volledig in uw browser. U hoeft geen plugin te downloaden of app te installeren. Of uw browser en besturingssysteem geschikt zijn kunt u zien op: www.webinargeek.com/doc/systeemvereisten

U zult een ‘play-driehoekje’ in het beeld zien waarop u moet klikken. Dit omdat browsers tegenwoordig niet meer toestaan dat video’s automatisch starten.

Aanmelden voor het webinar

Vul uw naam en mailadres in op:  https://vng.webinargeek.com/pragmatische-aanpak-bio

Hierna ontvangt u van Webinargeek een bevestigingsmail van uw registratie, met daarin de link waarmee u enige minuten voor aanvang, het webinar kunt openen. Bewaar deze bevestigingsmail dus goed!

Mocht het tijdstip van het webinar u niet uitkomen, dan kunt u zich evengoed inschrijven. Iedereen die zich geregistreerd heeft, ontvangt één of enkele dagen na het webinar een mail met de gegeven informatie en een link naar de opname, zodat u het webinar ook achteraf kunt bekijken.

Uw gegevens zijn alleen nodig voor de inlogmail en de mail met informatie die wij na afloop aan u sturen. Daarna worden uw gegevens door ons uit de webinarapplicatie verwijderd.

Heeft u nog vragen? Neem contact met ons op via info@IBDGemeenten.nl of 070 373 8011. Technische vragen kunnen gesteld via webinar@vng.nl.