VNG bemiddelt bij cyberstages

Veel gemeenten hebben door de huidige arbeidskrapte moeite met het vinden van kundig personeel. Dat geldt ook voor functies rond digitale veiligheid. De Informatiebeveiligingsdienst (IBD) van de VNG levert daarom specifieke expertise voor de bemiddeling tussen jong talent en gemeenten.

Gemeentelijk aanbod

De IBD helpt gemeenten bij het onder de aandacht brengen van beschikbare onderzoeks- en afstudeerstageopdrachten onder studenten. Bent of kent u een CISO of OOV’er die ondersteuning nodig heeft voor bijvoorbeeld de implementatie van NIS2, het opstellen van een stakeholderanalyse of het organiseren van een crisisoefening? Dan helpen we u graag met het leggen van de verbinding met hbo- en wo- studenten.

Voorbeeld

In deze video ziet u wat een stagiair voor uw gemeente kan betekenen. Annemiek vertelt over haar stage bij de gemeente Leeuwarden. Voor haar afstudeeropdracht ontwikkelde ze een cybercrisisplan dat ook getest werd door de gemeente.

Stageopdrachten

De stageopdrachten zijn geheel naar eigen behoeften in te richten (zie ook de informatiepagina over cyberstages). Hier vindt u ook een link naar een pagina met voorbeelden van stageopdrachten.

Heeft u een geschikte stageopdracht die u zou willen aanbieden, stuur dan een mail naar [email protected] met daarin de volgende gegevens:

  • Omschrijving van de opdracht/ werkzaamheden
  • Periode van de stage (hoeveel weken, maanden etc.)
  • Vergoeding
  • Contactgegevens begeleider
  • Standplaats/ mogelijkheid tot thuiswerken