Vacature: Adviseur Incidentpreventie en Incidenthandler

Word jij onze nieuwe collega?  De IBD is op zoek naar een adviseur incidentpreventie en incidenthandler voor 36 uur per week.

In deze rol verhoog je de digitale weerbaarheid van gemeenten en daarmee draag je bij aan het voorkomen van incidenten die de dienstverlening van gemeenten in gevaar kan brengen. En die nadelige gevolgen voor inwoners, bedrijven en de gemeente zelf kunnen hebben.  Dit doe je enerzijds als informatiebeveiligingsadviseur en als het eerste aanspreekpunt voor gemeenten (helpdeskfunctie). Anderzijds door ‘incidenthandling’ binnen de CERT, waar je bij meldingen van gemeenten tijdens incidenten en crisesgericht advies geeft om de impact te beperken en te helpen om processen snel weer operationeel te krijgen. Scannen (cybersprint e.d.), kwetsbaarheden oplossen met gemeenten, samenwerken met andere CERTs en NCSC of SOC’s, maar ook adviseren over een scala aan onderwerpen voor een hele diverse en mooie doelgroep.

Ben je benieuwd naar hoe een ideale werkdag van een incidenthandler eruit ziet, klik hier.

Over de IBD

De informatiebeveiligingsdienst (IBD) is een klein en gedreven team. Bij de IBD werken verschillende mensen: incidenthandlers op de CERT, informatiebeveiligingsadviseurs, privacyadviseurs, de communicatieadviseur en woordvoerder, ondersteuners, de strategische adviseur, de teamcoördinator en het hoofd van de IBD. Het team is hecht en de leden van het team vullen elkaar aan. Wat we delen is onze interesse in informatiebeveiliging, privacy en de betrokkenheid bij de doelgroep. Benieuwd naar het team, klik hier.

Meer informatie lees je in de volledige vacature. Reageren kan tot uiterlijk donderdag 14 juli, 12:00 uur.