Factsheet Veilige Wifi bijgewerkt

De veilige inrichting en het handhaven van de beveiliging van een wifinetwerk vereist doorlopende aandacht. De gemeenten dienen te borgen dat de vereiste beveiliging ook in de toekomst gehandhaafd blijft. De gevonden kwetsbaarheid in het WPA2-protocol toont dit eens te meer aan. In okt0ber 2017 is informatie gepubliceerd over kwetsbaarheden in bekende implementaties van WPA2. Deze kwetsbaarheden stellen een aanvaller in staat om versleutelde verbindingen uit te lezen. Door middel van software-updates op de client (telefoon/laptop/os) of router/access point kan het probleem verholpen worden. Wpa2 zal na een update alsnog veilig te gebruiken zijn. Voor nu is de meest veilige oplossing het gebruik van wifi gecombineerd met het gebruik van een VPN. Dit voorkomt dat kwaadwillende de verbinding kunnen uitlezen ondanks de bekende kwetsbaarheden.

De factsheet “Veilige inrichting en toepassing van wifi binnen uw gemeente” bevat adviezen en uitleg over de beveiliging van wifi-netwerken. De factsheet is bijgewerkt op basis van de gevonden kwetsbaarheden in WPA2 en is bijgewerkt op basis van deze recente ontwikkelingen.

Downloaden en meer informatie

U kunt de factsheet hier downloaden. Voor vragen over de inrichting van wifi in de gemeente kunt u terecht bij de helpdesk van de IBD via 070 373 8011 of via info@IBDGemeenten.nl.