‘Cyber session’ over cybercriminaliteit online beschikbaar

‘Aflevering 1’ van de ‘Cyber sessions’, georganiseerd door het CCV en de VNG, is nu online beschikbaar. Het is een algemene introductie op het onderwerp: Cybercriminaliteit en de lokale aanpak daarvan. Middels vier korte filmpjes lichten vier personen in deze aflevering kort de vier ‘cyberwegen’ toe.

Astrid Nienhuis, cyberburgemeester en burgemeester van de gemeente Heemstede, komt aan het woord in deze aflevering. Daarnaast delen veel personen hun ervaringen in de praktijk met het onderwerp. Nausikaä Efstratiades, hoofd IBD, geeft in het kader van ‘eigen huis op orde’ een toelichting op de samenwerking van de CISO en de OOV’er (Ambtenaar Openbare Orde en Veiligheid). Daar waar de OOV’er een rol speelt bij de fysieke veiligheid doet de CISO dat voor de digitale veiligheid. Het werk wat zij doen heeft duidelijk raakvlakken. Hoe kunnen CISO’s en OOV’ers elkaar versterken en samen de gemeente veiliger maken, digitaal en fysiek?

Het CCV en de VNG bieden in totaal 5 ‘Cyber Sessions’ aan over de lokale aanpak van cybercriminaliteit. OOV’ers en CISO’s kunnen hierna direct aan de slag met digitale veiligheid.