Adviezen in verband met de gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 21 maart zijn in 334 gemeenten de gemeenteraadsverkiezingen. Ook wordt op deze dagen het raadgevend referendum over de Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten gehouden. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezing van maart 2017 heeft het kabinet een analyse gemaakt van de kwetsbaarheden in het verkiezingsproces.

In de afgelopen periode is veel aandacht geweest voor de integriteit van verkiezingen, vooral ingegeven door mogelijke buitenlandse inmenging in de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. Dit leidde tot vragen over de beveiliging van de verkiezingen en het verkiezingsproces in Nederland. De IBD geeft gemeenten daarom in verband met de gemeenteraadsverkiezingen enkele adviezen in lijn met de Baseline Informatiebeveiliging Nederlandse Gemeenten (BIG).

De factsheet met adviezen over de verkiezingen is beschikbaar via de volgende link.

IBD als centraal meldpunt voor informatiebeveiliging rond de verkiezingen

De IBD fungeert als centraal meldpunt voor kwetsbaarheden en incidenten in verband met de verkiezingen en kan waar nodig 24 uur per dag worden benaderd voor spoedeisende vragen en meldingen. De IBD is bereikbaar via 070 373 8011 en info@IBDgemeenten.nl.

Speel de IBD Crisisgame en volg de Train de trainer sessie op woensdag 26 juni locatie Utrecht

Speel de IBD Crisisgame en volg de Train de trainer sessie op woensdag 26 juni locatie Utrecht

Op woensdag 26 juni organiseert de IBD op locatie Tribes (Utrecht) een IBD Crisisgame van 10:00-12:00 uur en aansluitend een Train de trainer sessie van 12:30-13:30 uur. Om deel te nemen aan deze game/train de trainersessie stuurt u een mail naar bijeenkomsten@IBDgemeenten.nl o.v.v. deelname IBD Crisisgame 26 juni locatie Utrecht.

Lees hier meer over de game

Gerelateerd