Aanscherping Operationele Producten BIG

Om de implementatie van de Strategische en Tactische Baseline te ondersteunen, zijn door de IBD producten ontwikkeld op operationeel niveau. Met behulp van deze operationele producten kan iedere gemeente tot implementatie van de BIG overgaan. Inmiddels heeft de IBD ruim 40 producten ontwikkeld en online gezet. De producten vindt u zowel op onze website als op de IBD-community (werkvorm). Onlangs zijn hier een aantal kleine wijzigingen in geweest en daarom is er afgelopen week een aangescherpte versie van de volgende BIG-OP producten verschenen: Wachtwoordbeleid, Patchmanagement voor gemeenten en Mobile Device Management.

BIG-producten downloaden in werkvorm?

Wilt u de operationele producten van de BIG downloaden in werkvorm? Meld u dan aan voor de IBD-community. Op de community van de IBD kunt u ondermeer terecht voor:

  • De BIG-producten van de IBD in bewerkbare vorm.
  • Documenten die andere gemeenten hebben gedeeld, maar ook om uw eigen gemeentelijke informatiebeveiligingsdocumenten te delen met andere gemeenten.
  • Antwoord op uw vragen in bestaande discussies. Zit uw vraag er niet tussen? Dan kunt u zelf een discussie starten op informatiebeveiligingsvlak.

Voor wie?

De community is vooral interessant voor gemeentelijke collega’s die actief met het onderwerp informatiebeveiliging aan de slag zijn, zoals de Algemene Contactpersonen Informatiebeveiliging (ACIB’s), Vertrouwelijke Contactpersonen Informatiebeveiliging (VCIB’s), Chief Information Security Officers (CISO’s) en informatiebeveiligingsexperts.

Registreer u nu!

Deel ook uw input op onze community. Heeft u nog geen account voor de IBD-community, geen probleem, dan kunt u zich hier registreren.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de BIG? Neem dan contact op met de IBD via 070 373 8011 of stuur een e-mail naar info@IBDgemeenten.nl.