Aankondiging webinars configuratiemanagement

Namens de IBD nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan één of beide Webinars die geheel in het teken staan van de processen en technieken rond configuratiemanagement. Deze webinars gaan uiteraard gewoon door.

En het vervolg:

Veel organisaties worstelen met configuratiemanagement en met het actueel houden van hun ICT omgeving (weten wat je in huis hebt). De IBD biedt hierop daarom ondersteuning en geeft twee Webinars met het onderwerp configuratiemanagement op 25 maart en 9 april. In het eerste Webinar wordt vooral op de proceskant ingegaan. In het tweede Webinar wordt dieper ingegaan op relevante techniek. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan de pilot netwerkinventarisatie (NWI).

Dit is onderdeel van een gericht programma voor de structurele verhoging van de digitale weerbaarheid van gemeenten (VDW) in lijn met de Agenda Digitale Veiligheid van VNG. Daarbij beginnen we met configuratiemanagement. Later in het jaar worden ook patch management, change management en incident management centraal gesteld.

De Webinars zijn bedoeld voor iedereen bij gemeenten die organisatorisch tot technisch betrokken zijn bij configuratiemanagement. Van CISO’s en managers, tot systeembeheerders en netwerkbeheerders. Weet u collega’s voor wie dit Webinar ook interessant kan zijn, laat het ze dan gerust weten.