IBD publiceert factsheets TLS en DNSSEC

De IBD heeft twee nieuwe factsheets uitgebracht: de eerste over het gebruik en de implementatie van TLS en de tweede over het gebruik en de implementatie van DNSSEC. Van beide factsheets is een samenvatting beschikbaar in een korte variant. De factsheets zijn opgesteld door de IBD in opdracht van en in nauwe samenwerking met het Bureau Forum Standaardisatie.

TLS en DNSSEC

Transport Layer Security (TLS) zorgt voor een beveiligde verbindingen over het internet met een website. TLS garandeert, door middel van versleuteling, vertrouwelijkheid en data-integriteit tijdens de gegevensuitwisseling en biedt zekerheid over de identiteit van de wederpartij. DNSSEC is een uitbreiding op het Domain Name System (DNS). DNSSEC beveiligt de DNS-informatie en voorkomt dat misbruik gemaakt kan worden van een aantal kwetsbaarheden in DNS waardoor de ‘bewegwijzering’ van het internet veiliger en vertrouwder wordt.

Pas-toe-of-leg-uit

TLS en DNSSEC zijn opgenomen op de ‘pas-toe-of-leg-uit’-lijst van het Forum Standaardisatie met open standaarden. Daarmee zijn overheden en semi-overheden, waaronder ook zorg– en onderwijsinstellingen vallen, verplicht om deze standaard aan te schaffen en te gebruiken bij de inkoop van nieuwe ICT systemen en diensten die aansluiten op het toepassingsgebied van de standaard.

Download de factsheets

U kunt de factsheets downloaden via de volgende links:

DNSSEC: Voorkom domeinnaamfraude
DNSSEC: Voorkom domeinnaamfraude (korte variant)
TLS zorgt voor veilige verbinding met de gemeentewebsite
TLS zorgt voor veilige verbinding met de gemeentewebsite (korte variant)