Cyberstage bij gemeenten

Veel gemeenten hebben door de huidige arbeidskrapte moeite met het vinden van (kundig) personeel. Een uitdaging die ook speelt op het thema digitalisering. En dat terwijl digitale veiligheid met oog voor digitale grondrechten een randvoorwaarde is voor alle Nederlandse gemeenten. Daarom zetten de VNG en de IBD zich in om gemeenten en jong talent met elkaar te verbinden.

Gemeentelijk aanbod
Binnen de Pleio omgeving van de Agenda Digitale Veiligheid is een themagroep aangemaakt ‘Leerkring voor stage bij lokale overheden’. Binnen deze themagroep kunnen gemeenten, kennisinstellingen en studenten binnen een regio met elkaar in contact komen en kunnen gemeenten bijvoorbeeld hun stageopdrachten plaatsen.

Heeft u een geschikte stage-opdracht die u zou willen aanbieden? Plaats deze dan op de Leerkring voor stage bij lokale overheden onder vermelding van:

  • Omschrijving van de opdracht/werkzaamheden
  • Periode van de stage (hoeveel weken, maanden etc.)
  • Vergoeding
  • Contactgegevens stagebegeleider
  • Standplaats/ mogelijkheid tot thuiswerken

Voorbeelden stageopdrachten
Klik hier voor wat voorbeelden van stage- en afstudeeropdrachten.

Met elkaar in verbinding
De VNG en IBD organiseren bijeenkomsten waarbij gemeenten en kennisinstellingen met elkaar in contact komen op het gebied van (cyber)stageopdrachten en vacatures. Klik op onderstaande afbeelding voor een impressie van een bijeenkomst in de regio Zuid. 

Studenten werken aan digitale veiligheid gemeenten
Peter Snijders, Burgemeester gemeente Zwolle, raad iedere gemeente aan om ook eens studenten in te zetten voor een ethische hack. Klik op onderstaande afbeelding om het filmpje dat gemaakt is tijdens de hackaton bij de gemeente Zwolle te bekijken.

Interesse of vragen?
Kijk op Leerkring voor stage bij lokale overheden of stuur een mail aan [email protected].
Ben je student en wil je meer weten over stage lopen bij een gemeente? Klik dan hier.