Contact

Heeft u vragen en/of opmerkingen over informatiebeveiliging, dan kunt u deze stellen aan de Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD) via info@IBDgemeenten.nl of 070 373 8011. Voor privacyvragen kunt u een e-mail sturen aan privacy@VNG.nl.

Bereikbaarheid IBD

De Helpdesk van de IBD is te bereiken tijdens kantooruren van 09.00 tot 17.00 uur. Tijdens deze kantooruren reageert de IBD binnen 30 minuten op een incidentmelding. Buiten kantooruren is de IBD bereikbaar voor spoedeisende meldingen en zal de IBD binnen 60 minuten reageren op een telefonische oproep.

Bezoekadres

Nassaulaan 12
2514 JS Den Haag

Postadres

Vereniging Nederlandse Gemeenten
t.a.v. Informatiebeveiligingsdienst voor gemeenten (IBD)
Postbus 30435
2500 GK Den Haag

Persvoorlichting en woordvoering

Voor persvragen kunt u terecht bij Remco Groet, woordvoerder van de IBD, via 070 373 8011.

RFC-2350

RFC-2350 is een internationale standaard voor Computer Security Incident Response Teams. Deze standaard beschrijft hoe en waarvoor andere CERT organisaties de IBD kunnen benaderen in het geval van incidenten. Klik hier voor onze RFC-2350.

Coordinated Vulnerability Disclosure

Voor het melden van kwetsbaarheden, zie onze Coordinated Vulnerability Disclosure Policy.

 

Coordinated Vulnerability Disclosure

Coordinated Vulnerability Disclosure

De IBD hecht veel belang aan de beveiliging van haar systemen en die van de gemeenten. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen blijft het mogelijk dat een zwakke plek in de systemen te vinden is. Wanneer u een zwakke plek in één van onze systemen ontdekt, vernemen wij dit graag van u, zodat wij snel gepaste maatregelen kunnen nemen. Door het maken van een melding verklaart u zich als melder akkoord met de afspraken over Coordinated Vulnerability Disclosure en zal de IBD uw melding zo snel als mogelijk in samenwerking met de betreffende gemeente oppakken.

Lees meer