Webinar ‘Uitbreiding monitoring en response (SIEM/SOC)

In het webinar ‘Uitbreiden monitoring en response (SIEM/SOC)’ geven we een beeld van de toegevoegde waarde van het uitbreiden van M&R (SIEM/SOC) voor gemeenten. Waarom zou je uitbreiden? Welke voorbereidingen moet je dan treffen en hoe ga je te werk bij de implementatie en de exploitatie? Ook leggen we in het webinar de link naar de GGI-Veilig SIEM/SOC dienst en de daarbij behorende niveaus en het groeipad. Jan van Zessen, adviseur van GGI-Veilig, licht dit toe.

Het webinar heeft zowel een proces- als een inhoudelijke component, maar we gaan niet heel diep in op de techniek. Er is gelegenheid om vragen te stellen en er is ruim tijd ingeroosterd voor het beantwoorden van deze vragen.

Aanmelden

Vul uw naam en mailadres in op: https://vng.webinargeek.com/uitbreiden-monitoring-en-response-siem-soc

Hierna ontvangt u van Webinargeek een bevestigingsmail van uw registratie, met daarin de link waarmee u enige minuten voor aanvang, het webinar kunt openen. Mocht het tijdstip van het webinar u niet uitkomen, schrijf u dan toch in. Iedereen die zich ingeschreven heeft, ontvangt één of enkele dagen na het webinar een mail met de gegeven informatie en een link naar de opname, zodat u het webinar ook achteraf kunt bekijken.

De gebruikte software is van webinargeek.com. Dit werkt volledig in uw browser. U hoeft geen plugin of app te installeren. Of uw browser en besturingssysteem geschikt zijn kunt u zien op: https://www.webinargeek.com/nl/doc/system-requirements. We adviseren de browser Chrome van Google te gebruiken.

U zult een ‘play-driehoekje’ in het beeld zien waarop u moet klikken. Dit omdat browsers tegenwoordig niet meer toestaan dat video’s automatisch starten. Als beeld of geluid vastgelopen lijkt te zijn, dan kunt u dat proberen te herstellen door de browser te verversen.

Heeft u nog vragen over het webinar? Neem contact met ons op via [email protected] of 070 204 55 11. Technische vragen kunnen worden gesteld via [email protected].

De IBD organiseert dit webinar voor CISO’s, (ICT) management, ICT technici en proceseigenaren binnen gemeenten. Kent u een collega (bij uw eigen gemeente of een gemeente waar u nauw mee samenwerkt) voor wie dit webinar ook interessant kan zijn, dan kunt u de link naar dit event uiteraard doorsturen.

Graag tot ziens bij het webinar ‘Uitbreiden monitoring en response (SIEM/SOC)!