IBD Webinar ‘Beheer Toegangsbeveiliging’

Afgelopen jaar heeft de IBD extra ondersteuning geboden op de basismaatregelen en -processen. Na een uitvraag bij gemeenten bleek dat het onderwerp beheer toegangsbeveiliging hierin nog onderbelicht is gebleven. Het is immers een belangrijk onderdeel van de Mindmap maatregelen van VDW Module 1.

Waar het eerder in webinars ging over wachtwoorden en 2-factor authenticatie, zal dit webinar de belangrijkste aspecten behandelen voor het inrichten van toegangsbeveiliging en het beheren van autorisaties en systeemrechten. Niet zonder reden. In control zijn over de toegangsbeveiliging is veelal een uitdaging. Rechten die ruimer zijn dan noodzakelijk vergroten de kans en impact op misbruik voor accounts. Dit geldt zowel voor dreigingen van binnen de gemeenten zelf, als ook van daarbuiten. Het gaat hierbij niet om fysieke toegangsbeveiliging, maar om de logische toegangsbeveiliging bij gemeenten.

Het webinar is bedoeld voor iedereen bij gemeenten die organisatorisch tot technisch betrokken zijn bij het beheer van toegangsbeveiliging. CISO’s en managers, maar bijvoorbeeld ook functioneel beheerders.

Aanmelden voor dit webinar is op dit moment niet meer mogelijk.