2022 Spreekuur Gegevensdeling Jeugdwet en Wmo

Hebt u vragen over gegevensdeling in het sociaal domein en het traject Uitwisseling Persoonsgegevens en Privacy? De IBD en het Programma Sociaal Domein organiseren in mei en juni drie spreekuren rondom dit thema.

Deze tweede bijeenkomst richt zich op privacy en gegevensverwerking bij uitvoering van de Wmo en Jeugdwet. U kunt hierbij denken aan vragen als:

  • ‘Wanneer mogen we nog een kopie van het identiteitsbewijs maken en bewaren?’
  • ‘Wij beschrijven in een rapportage standaard de gezinssituatie, dat wil zeggen de overige inwoners, geboortedatum en relatie tot de cliënt. Mag dit? Wat mag je over de gezinsleden vastleggen?’

Voor wie?

De online bijeenkomsten zijn specifiek bedoeld voor FG’s, privacy officers, (privacy) juristen, managers sociaal domein en beleidsmedewerkers sociaal domein binnen gemeenten of gemeentelijke samenwerkingsverbanden.

Via dit formulier kunt u zich aanmelden voor het spreekuur Q&A Gegevensdeling Jeugdwet en Wmo: dilemma’s en tips rond het delen van persoonsgegevens bij de uitvoering van de Jeugdwet en de Wmo op woensdag 8 juni om 10:00 uur.

  • De gegevens die wij van u verzamelen gebruiken we uitsluitend voor het versturen van een uitnodiging voor het (be)spreekuur en het voorbereiden van bespreekpunten. De gegevens bewaren we maximaal één maand na het (be)spreekuur en worden daarna vernietigd.
  • De rode * achter de vragen geeft aan dat u op deze vragen een antwoord moet geven
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.