2021 VDW 2 workshop 2: Ontwikkelen use case (technisch)

Verhogen Digitale Weerbaarheid Module 2, Monitoring & Response: Use cases inhoudelijk bekeken

In deze workshop ontwikkelen we een use case op basis van input van de deelnemers, gebaseerd op actuele zaken binnen gemeenten. De use case zal getriggerd worden door technische kenmerken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een brute force attack of een ransomware besmetting. De use case wordt hierbij, samen met de deelnemers, niet alleen functioneel uitgewerkt, maar ook kijken we naar de technische aspecten hiervan. Welke loginformatie hebben we nodig? Welke correlaties moeten we doen?

Voor wie?
Deze bijeenkomsten zijn specifiek bedoeld voor CISO’s, (ICT) management, ICT technici en proceseigenaren werkzaam bij een gemeente of gemeentelijk samenwerkingsverband.

Via dit formulier kunnen zij zich aanmelden voor de de workshop Use cases met Business triggers op dinsdag 14 december om 10:00 uur.

  • De gegevens die wij van u verzamelen gebruiken we uitsluitend voor het versturen van een uitnodiging voor het (be)spreekuur en het voorbereiden van bespreekpunten. De gegevens bewaren we maximaal één maand na het (be)spreekuur en worden daarna vernietigd.
  • De rode * achter de vragen geeft aan dat u op deze vragen een antwoord moet geven
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.