2021 Privacy (be)Spreekuur thema ‘Beveiligen persoonlijke gezondheidsinformatie binnen gemeenten’

Veel gemeenten worstelen met de vraag hoe persoonlijke gezondheidsinformatie (medische gegevens) beveiligd moeten worden en welke normen en standaarden van toepassing zijn op gemeenten.

Dit (be)Spreekuur geeft handvaten hoe gemeenten moeten omgaan met persoonlijke gezondheidsinformatie binnen hun gemeenten. De privacy wet- en regelgeving, de beveiliging van deze persoonlijke gezondheidsinformatie, maar ook vanuit praktisch oogpunt. Tijdens het (be)Spreekuur zal niet specifiek worden ingegaan op de verschillende domeinwetgevingen, zoals Wmo en jeugdwet. Het doel van dit (be)Spreekuur is niet om vast te stellen of persoonlijke gezondheidsinformatie gebruikt mag worden, maar als deze wordt gebruikt hoe deze beveiligd / beschermd moet worden.

Dit spreekuur is bedoeld voor de Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG), Privacy Officer (PO) maar ook gemeentelijk personeel dat werkt met persoonlijke gezondheidsinformatie van burgers, zoals binnen het sociaal domein.

Met dit formulier kunt u zich aanmelden voor het Privacy (be)Spreekuur thema ‘Beveiligen persoonlijke gezondheidsinformatie binnen gemeenten’ op donderdag 4 februari om 10:30 uur.

  • De gegevens die wij van u verzamelen gebruiken we uitsluitend voor het versturen van een uitnodiging voor het (be)spreekuur en het voorbereiden van bespreekpunten. De gegevens bewaren we maximaal één maand na het (be)spreekuur en worden daarna vernietigd.
  • De rode * achter de vragen geeft aan dat u op deze vragen een antwoord moet geven
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.